Tutustu Valon kaupunki-sovelluksella valaistuskohteisiin

Valon kaupunki Jyväskylä

Valon kaupunki Jyväskylä sovellus esittelee 42 pysyvää valaistuskohdetta, joihin voi tutustua omatoimisesti kartan avulla. GPS:n ja oman sijainnin näkyminen kartalla auttaa löytämään ja hahmottamaan kohteiden sijainnin.

Lisäksi Valon kaupunki -tapahtuman ajan 23.9.-2.10.2021 esiteltyinä on muuttuvia kohteita 39 sekä 5 yhteistyössä olevaa yritystä.

Valon kaupunki on kaupunkivalaistuksen kehittämishanke, jota koordinoi Jyväskylän kaupunki. Hankkeen tarkoituksena on hyödyntää uusinta valaistustekniikkaa kaupungin infrastruktuurissa ja luoda turvallinen, viihtyisä ja energiaa säästävä ympäristö Jyväskylän asukkaille, yrityksille ja vierailijoille. 

Tämänvuotinen ohjelma koostuu yli 90 väliaikaisesta valoteoksesta ja valoteemaisesta oheistapahtumasta. Lisäksi tapahtumassa esitellään lukuisia Valon kaupungin pysyviä valaistuskohteita: siltoja, julkisivuja, puistoja ja taideteoksia. 

Valoteemaista kaupunkikulttuuria on tarjolla tuttuun tapaan Ylistönmäeltä keskustaan ja Kankaalle ulottuvalla tapahtuma-alueella. Lisäksi valaistuja kohteita on mm. Kortepohjassa, Viitaniemessä, Pupuhuhdassa ja Korpilahdella. Uutena kohteena on pieni ja tunnelmallinen Cygnaeuksenpuisto pääkirjaston kulmilla, jossa on usean eri taiteilijan teoksista muodostuva kokonaisuus sekä puiston tunnelmavalaistus tapahtuman ajan. 

Tapahtuman pääteos Ether rakentuu Kirkkopuistoon, ja se muuttaa tutun puiston uudenlaiseksi ainutlaatuiseksi ympäristöksi. Koko puiston kattavassa valoinstallaatiossa kirkosta heijastuu eteeristä valoa ja savukoneet, äänimaisema ja robottilamppujen valokeilat luovat puistoon unenomaisen tunnelman. 

Valon kaupunki Jyväskylä sovellus on ladattavissa tänä vuonna myös iOS-laitteille.